Топ 5 интересни идеи за еднодневен излет от Созопол

Созопол е прекрасно място за почивка, но ако искате да разнообразите преживяването си и да избегнете малко от градската атмосфера, има много вълнуващи места за посещение на близко разстояние. В тази статия ще ви предложим пет интересни идеи за еднодневен излет от Созопол, които ще запомните с незабравими преживявания.

  1. Старият град - Старинни Улици и Културно Богатство.Старият град, който е световноизвестен със своята историческа стойност и културно наследство. Погледнете вълнуващите старинни улици, изпълнени със запазени къщи от епохата на Възраждането, и посетете някои от многото древни църкви и археологически забележителности.
  2. Равадиново - Феерично Красиво Селце на Морето за тези, които търсят нещо малко по-необичайно, Равадиново е перлата на Черноморието. Това малко селце се отличава със своите приказни къщи, изградени в стил феерия, и красива гледка към морето. Посетителите могат да се разходят из улиците на селцето,и да посетят Замъка в Равадиново за да се потопят в невероятната му атмосфера.
  3. Ропотамо - Природен Резерват и Река със Скални Формации Река Ропотамо е идеалната дестинация за любителите на природата и приключенията. Посетителите могат да се качат на лодка и да се запознаят с богатата растителност и животински видове в резервата, както и да разгледат впечатляващите скални формации и пещери по пътя.
  4. Защитена местност Бакърлъка - Намира се на около 10–15км от град Созопол и до там може да се стигне по добре маркирани пътеки и по асфалтов път.В най-високата част на върха се намира крепостта "Бакърлъка". Тя е построена от големи стари, ронливи камъни, подредени един над друг без използването на каквато и да е спойка. Крепостта обхваща приблизително площ от 4 дка около върха. Тя предлага невероятна гледка към Бургаския залив, Созополския залив.
  5. Аквапарк Нептун - На територията на Аквапарк Нептун, вие ще откриете всичко необходимо за един перфектен ден изпълнен със забавления за цялото семейство. Многобройните ни спасители, любезен персонал и детските пързалки с водно спиране, гарантират безопасността на Вашите деца и Ви дават възможност да се насладите на пълен релакс с коктейл в ръка.На 3км от Созопол, до замъка „Влюбени във вятъра“.

Тези пет идеи за еднодневни излети от Созопол предлагат разнообразие от преживявания за всеки вкус и предпочитание. Независимо дали сте фен на културните обекти, природата или просто искате да се отпуснете на плажа, има нещо за вас в близост до този чудесен град.